Het Nannie Sterk Toernooi 2018 is gewonnen door improvisatiegroep De Legendariërs uit Utrecht. Papaver’s impro-toernooi heeft inmiddels een aardige naam opgebouwd. Jaarlijks strijden de beste impro-verenigingen uit de regio om de felbegeerde wisseltrofee. Een overvolle zaal was dit jaar getuigen van de spannende strijd tussen De Bende van L, Expreszo, De Legendariërs en het eigen team van Papaver.

Oorsprong Nannie Sterk Toernooi

Het Nannie Sterk Toernooi is ruim twintig jaar geleden in het leven geroepen als eerbetoon aan de overleden mede-oprichtster en trainster van Papaver Nannie Sterk. Jaarlijks start het toernooi rond januari als een interne competitie, waarin de leden van Papaver in teamverband tegen elkaar strijden. Het winnende team verdedigt de eer van Papaver tijdens het openbaar toernooi.

Spannende strijd

In een warme Telefooncentrale in Alkmaar streden vier improvisatie-teams om de felbegeerde wisseltrofee. Tijdens een theatersportwedstrijd van ruim 3 uur kon het publiek genieten van talloze mooie, emotionele en hilarische scènes. Niet alleen bepaalde het publiek zoals gewoonlijk het onderwerp van de scènes, ook had het publiek een flink aandeel in de eindscore. Na iedere ronde mochten zij 10 punten uitdelen aan het beste team. Dat zorgde voor extra veel spanning.

Helaas moesten we in de voorronde al afscheid nemen van De Bende van L (winnaar van de trofee in 2017) en Expreszo uit Hoorn. Het publiek genoot van verschillende mooie geïmproviseerde scènes, maar zij bleken net niet sterk genoeg te zijn voor een plaats in de finale.

Tijdens een zinderende finale bleek theatersportgroep De Legendariërs uiteindelijk sterker dan het team van Papaver. En dus gaat de wisseltrofee dit jaar mee naar Utrecht. Volgend jaar zien we dus in ieder geval De Legendariërs terug op ons improvisatietoernooi!