NANNIE
STERK 
TOERNOOI

2019

ZATERDAG 9 MAART 2019 ALKMAAR

EEN HELE AVOND THEATERSPORT
DOOR DE BESTE TEAMS UIT DE REGIO

Wat is het Nannie Sterk Toernooi?

Het Nannie Sterk Toernooi is inmiddels een begrip in de theatersportwereld.  Op 9 maart presenteert Papaver weer een nieuwe editie van haar succesvolle theatersport-toernooi. Geniet een hele avond van hilarische en ontroerende scènes van de beste theatersport-groepen uit de regio. Een geweldige theateravond voor jong en oud.

Een avond lang strijden 4 verenigingen om de lach van het publiek (en de felbegeerde wisseltrofee). Dit staat garant voor een fantastische avond met het beste dat theatersport te bieden heeft.

In 2018 wonnen De Legendariërs het Nannie Sterk Toernooi. Weten zij de trofee te behouden?

Wat is theatersport?

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij teams het tegen elkaar op nemen door het spelen van korte scènes. Jij als publiek bepaalt telkens waar de scène over gaat. Maar jouw rol is groter! Samen met de jury bepaal je ook wie de winnaar wordt. We hebben je hulp dus hard nodig!

Welke theatersportverenigingen strijden er om jouw applaus?

Jaarlijks krijgen we vele verzoeken van theatersportverenigingen: of ze mogen optreden op ons theatersport-toernooi. Helaas hebben we jaarlijks maar plaats voor drie externe teams.

Ook dit jaar hebben we weer drie absolute toppers voor je geselecteerd. We stellen ze hier graag kort aan je voor:

De Legendariërs

De Legendariërs wonnen in 2018 Papaver’s Nannie Sterk Toernooi. Gaat de Utrechtse improgroep dit jaar opnieuw met de felbegeerde bokaal aan de haal? De Legendariërs bestaat uit docenten drama en improvisatietheater, trainingsacteurs en winnaars van kampioenschappen theatersport. Kortom allemaal mensen die weten hoe je een geweldige show neerzet!

Legandariers nannie sterk toernooi 2018

Tartrek

Is het een spelfout? Nee het is TarTrek uit Haarlem! En ja, de naam en hun slogan verwijzen naar de tv-serie: ‘Its continuing mission: to explore strange new worlds, and to boldly go where no man has gone before’. Tartrek’s missie duurt al 24 jaar, dus een prachtige voorstelling spelen kunnen ze! In 2016 stonden zij voor het laatst op dit theatersportfestival.

tartrek-thetaersport-nanniesterk

Placebo

Placebo is een Amsterdamse amateur-improvisatievereniging, ontstaan uit het cultureel studentencentrum van de UvA en de HvA. Jaarlijks speelt Placebo verschillende impro- voorstellingen, waaronder theatersportwedstrijden. Dit jaar laten zij voor het eerst tijdens het Nannie Sterk Toernooi het Placebo-effect zien.

placebo-theatersport-nanniesterk

Papaver

Het Alkmaarse Papaver is een van de oudste en grootste impro-verenigingen van Nederland. Maar jong van geest! De 70 leden geven het hele jaar door impro-voorstellingen in Alkmaar en omgeving. Een team van 4 personen, geselecteerd uit een interne competitie,  verdedigt de eer van Papaver.

papaver nannie sterk toernooi 2018

Kaarten reserveren Nannie Sterk Toernooi

Reserveren is helaas niet meer mogelijk.

Programma
19:30 zaal open
20:00 aanvang theatersportwedstrijd
23:00 gezellige afterparty

Datum: 9 maart 2018
Aanvang: 20:00 (zaal open: 19:30)
Entree: €10 p.p.
Locatie: Artiance Theater, Canadaplein 3, 1811 KE Alkmaar.
Voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Kaartverkoop aan de deur

Er zijn wel nog wel enkele kaarten te koop aan de kassa van het theater. Kaarten voor deze avond kosten €10 p.p.

 

Wie is Nannie Sterk ?

Het Nannie Sterk Toernooi is ruim twintig jaar geleden in het leven geroepen als eerbetoon aan de overleden mede-oprichtster en trainster van Papaver: Nannie Sterk. Jaarlijks start het toernooi rond januari als een interne competitie, waarin de leden van impro-vereniging Papaver in teamverband tegen elkaar strijden. Het winnende team verdedigt de eer van Papaver tijdens dit openbaar toernooi.

foto’s: Nannie Sterk Toernooi 2018