Papaver opende zaterdag 12 oktober het theaterseizoen 2019-2020 met een zeer geslaagd improvisatievoorstelling. Een goedgevulde zaal kon zich uitleven bij een theatersportwedstrijd en na de pauze kijken naar een ‘De Vloer Op’.

Theatersportwedstrijd

Papaver startte met een echte, ouderwetse theatersportwedstrijd. Ongedwongen en vol enthousiasme streden team “50 Tinten roze” en “Geen twijfel mogelijk” om de gunst van het aanwezige publiek. Met veel energie en in de hoogste versnelling speelden zij diverse korte scenes.

Het publiek bepaalde het onderwerp van de geimproviseerde scenes en kon daarom kijken naar een hilarische “zitten, bukken, liggen” op de vluchtstrook. Een Moordspel in 2 minuten. Een datingshow waarbij de koningin er vandoor ging met de date. Een klassieke draaideur met een museumbezoek in 3 muziekstijlen en nog veel meer. Verwarrend? Je had erbij moeten zijn. Het publiek genoot in ieder geval zichtbaar.

Uiteindelijk bepaald een onbekwame jury en het publiek de winnaar van de theatersportwedstrijd.

De Vloer Op

Na de pauze speelde een tweede groep spelers een andere vorm van improvisatietheater, genaamd “De Vloer op” (naar het gelijknamige tv-programma).

De 4 scènes gingen over de grote dilemma’s en keuzes van het leven. Hoe zou jij reageren als een collega het afgelopen weekend met je dochter had gedaan? Je de kat kwijt bent geraakt van je allerbeste vriendin? Je jouw jeugdliefde terugziet achter het raam? Of als je op de ouderavond eigenlijk wilt vertellen dat je leerling ook je zoon is?

Papaver gaf er haar eigen draai aan. Soms lachwekkend, soms ontroerend.  Je had erbij moeten zijn! 

Ook een gezellige avond uit?

Een avond impro-theater staat garant voor een leuke, bijzondere avond uit voor jong en oud. Voor de allerjongste speelt Papaver4Kids regelmatig kindervoorstellingen. In onze agenda zie je een overzicht van alle voorstellingen.