Zondagmiddag 18 februari speelt theatervereniging Papaver weer een nieuwe improvisatie-voorstelling die ongetwijfeld zal inslaan als een bom. De voorstelling bestaat uit een lange impro-vorm en een typische theatersport.

Twee scherpe voorstellingen

Deze middag gaat het publiek twee messcherpe voorstellingen zien. De middag start met een lange impro, waarin de spelers de historie vertellen van een oud familiebedrijf. Welk bedrijf? We horen het graag van u. Op het eerste gezicht is er niets aan de hand. Maar al snel merken we dat er iets broeit. Niet alles is zo zonnig als het lijkt. Het zaadje is geplant voor een felle, spannende, ontroerende en komische voorstelling.

Na de pauze kunt u kijken naar een serie korte, hilarische scenes. Typisch theatersport: spits, scherp, fel en uitdagend. En natuurlijk speelt het publiek hierin alweer de hoofdrol. Immers u bepaalt op basis van suggesties wat we gaan zien. Voor de spelers is het de uitdaging om een continu veranderende rol aan te gaan.

Improvistatie-theater

Improvisatie wil zeggen dat niets ingestudeerd is en dus alles ter plekke verzonnen wordt. Het publiek heeft deze middag de touwtjes in handen: zij bepalen het thema van de vlijmscherpe scènes. U bent de regisseur. Waar het heen gaat? Wij weten het niet. Dat het een hilarische middag wordt voor jong en oud, dat staat vast!

Martien Bakker, voorzitter van Papaver: “Bij impro kun je niets voorbereiden. Op het moment dat je op komt, hoor je van het publiek pas waar de scene over gaat. Tussen de spelers is er ook geen overleg mogelijk. Dus de spelers onderling weten ook niet hoe ze het thema gaan invullen. Je speelt heel erg in het nu en vertelt gaandeweg, samen, improviserend een verhaal. Dat is een behoorlijke uitdaging.

Kosteloos reserveren = zekerheid

Net als alle voorgaande voorstellingen verwachten we weer veel enthousiast publiek. Kaarten kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan het theater worden gekocht. De ervaring leert echter dat reserveren aan te raden is.

Datum voorstelling: 18 februari 2018
Aanvang: 14:00
Entree: €8,50
Locatie: Theater Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar
Nog niet in het gelukkige bezit van een kaartje? Reserveer ze nu!