Voorstellingen

Improvisatievoorstellingen zijn er voor jong en oud

Elke voorstelling is een feestje waar je gegarandeerd een hoop lol beleefd. Papaver speelt improvisatie-voorstellingen op verschillende plekken in Alkmaar op de zaterdagavond of de zondagmiddag. Wij zien u graag bij één van onze improvisatie-voorstellingen!

Wat is improvisatietheater?

Papaver speelt improvisatietheater. Improvisatie wil zeggen dat voor een voorstelling niets ingestudeerd wordt en dus alles ter plekke verzonnen wordt. Het publiek heeft deze middag de touwtjes in handen: zij bepalen het thema van de vlijmscherpe scènes. U bent de regisseur. Waar het heen gaat? Wij weten het niet. Dat het een hilarische middag wordt voor jong en oud, dat staat vast!

Martien Bakker, voorzitter van Papaver: “Bij impro kun je niets voorbereiden. Op het moment dat je op komt, hoor je van het publiek pas waar de scene over gaat. Tussen de spelers is er ook geen overleg mogelijk. Dus de spelers onderling weten ook niet hoe ze het thema gaan invullen. Je speelt heel erg in het nu en vertelt gaandeweg, samen, improviserend een verhaal. Dat is een behoorlijke uitdaging.”

Een van de meer bekende vormen van improtheater is theatersport. Hierbij spelen twee teams een wedstrijd van verschillende korte scenes. Soms worden er theatersportverenigingen uit een andere stad uitgenodigd. Naast voorstellingen voor volwassenen, verzorgt Papaver4Kids maandelijks een voorstelling voor kinderen.

Nannie Sterk Toernooi

Jaarlijks organiseert Papaver het Nannie Sterk Toernooi. De naamgeefster van dit festival, Nannie Sterk, was in de jaren ’90 docent bij Papaver en helaas veel te jong overleden. Sinds 1997 organiseert Papaver jaarlijks in haar naam het Nannie Sterk Toernooi.